+++++

 

+++ Den Helder, 13 maart 2014 +++ door Peter de Vries

MR. SLAMMER ACHTER HET HEK!

                                                                             

Was het niet achter dit hekje waar ooit vier jonge ambitieuze Helderse muzikanten – zo’n 21 jaar geleden - voor een foto in een pop magazine stonden te poseren? Met het eigen plezier in muziek maken voorop gesteld waren zij voornemens om de wereld met zinloos muzikaal geweld maar van één ding bewust te maken: "Slammer rules!"

Maar wat is er in hemelsnaam van terecht gekomen?

Na het ter ziele gaan van de band in 1998 liet het, naast vele mooie herinneringen, een aantal respectabele wapenfeiten na; zoals een album en een onvergetelijke toer. De leden kijken terug op een mooie tijd en de band heeft zelfs haar eerste reünieconcert al achter de rug! Maar was dat het beoogde doel wat die vier jonge helden destijds achter het hek voor ogen hadden?
 

Een spontaan optreden tijdens een plaatselijke sessie op 9 maart in 2014 weet het viertal weer voor een paar nummers in beweging te zetten. Alhoewel; in beweging? Het tandvlees van menigeen had gedurende dat moment werkelijk moeite om de kiezen in de bek te houden. De klanken van Mr. Slammer perste met een enorme atoomkracht de zaal in. De bandleden maar ook de aanwezigen konden getuige zijn van het klassieke mysterie rondom een oude motor die na jarenlang stilstaan in één keer start en zonder tegensputteren haast vlekkeloos wegreed.


De band rockte, zoals rock ‘volgens Mr. Slammer’ moet klinken; kneiterhard, loeistrak, vermakelijk, muzikaal, consessie- en medogenloos! 

Het werd ons allemaal weer onder de neus gewreven. Slammer is als een granaat die lang geleden in vieren explodeerde en waarvan de scherven tot in lengte van dagen zullen blijven nasmeulen. Plak ze weer even bij mekaar en je hebt Hans, Peter, Ben en Ron als de onverbeterlijke Mr. Slammer. De vier knapen achter het hek!

 


 

Jullie horen dus ongetwijfeld weer van ons!

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

+++ Den Helder, 5 maart 2014 +++

Holy shit, wat een stoffig zooitje is het hier! Waren wij (en jullie toch wel) bijna vergeten dat deze website nog bestaat, blijkt dat we d'r onverwachts toch weer gebruik van moeten maken.

Nou, laten we 'ns kijken of we de weg hier nog kunnen vinden...

*Blaast hele dikke laag stof weg*

Want geloof 't of niet; bijna vier jaar na onze laatste reunie-optredens hebben we besloten toch weer eens te gaan optreden met z'n vieren. Zoals zo vaak bij Mr Slammer een ideetje dat geboren werd tijdens een feestje, waar we elkaar weer eens tegen het (tamelijk beschonken) lijf liepen en al binnen twee minuten vonden dat we "toch weer eens iets moesten gaan doen".

Goed idee. Maar wat?

Nou, een echt reünie-concert zoals in 2010 zullen we niet doen, daar waren de tijd te kort en de agenda's te vol voor, maar gewoon spontaan, met vooral veel plezier een aantal liedjes tijdens de maandelijkse jamsessie in het Boerenverdriet a.s. zondag. En gezien het feit dat we het graag spontaan wilden houden hebben we dan ook niets geoefend, niets voorbereid en gaan gewoon spelen en kijken waar het Slammer-schip al dan niet strandt. Om het nog wel een klein beetje richting te geven leek het ons leuk om het legendarische (nou ja, in ieder geval in onze ogen) radio-optreden bij KRO's Leidsekade Live uit 1995 als uitgangspunt te nemen en te pogen dat nog eens dunnetjes over te doen.
Dus als je wilt weten hoe we het er zo'n twintig jaar later vanaf brengen of zin hebt om met ons en een hele hoop andere muzikanten bij een paar biertjes ouwe tijden te laten herleven, kom dan op zondag 9 maart -zo tussen 16 en 20 uur- naar het Boerenverdriet.
We beloven niks, behalve dat het
wel eens erg gezellig kan worden.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

 

 

 

++++ Dinsdag, 24 augustus 2010 - By Freeze ::

Het einde nadert!

 

Optreden in de visbuurt is te gek! Mooier kon het niet. Net dat het begon te schemeren betrad Mr. Slammer de bühne tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het publiek in de Jan in ’t Veldstraat moest – vanwege het genreverschil met de vorige band - even schakelen maar had de aandacht er al snel bij. De tap draaide op volle toeren, de avond viel, kortom het was top.Door of niet door?

Maar what about Mr. Slammer? Als het aan de fans ligt gaat Mr. Slammer in ieder geval tot het einde der tijden door. Da’s overigens niet zo lang meer want dan gaat het nog maar om drie jaar. Tenminste als we de NASA waarschuwing rondom de ‘spacestorm’ mogen geloven.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cpN0AsltLP8&feature=search

 

Oké, we kunnen dan nog altijd akoestisch maar dat lijkt me geen goed idee. We hebben allemaal gezien wat er van Van Dik Hout terecht is gekomen toen ze akoestisch gingen. En dat was niet na een spacestorm.

Voorzichtig

Laten wij daarom – nu er nog elektriciteit en communicatie mogelijk is - voorzichtig zijn. Voorzichtig zijn met beloven dat we echt nooit meer terug zullen komen. Dus hier komtie; ‘voorlopig’ wordt het komende optreden onze laatste gig. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 4 september op het rockpodium (where else?) van het Last Minute Summer Event te Den Helder. Aanvang 15:00 uur en de entree is gratis.

 

Het zal daarna sowieso een lange tijd duren voordat jullie ons weer live kunnen zien. Wie weet met een splinternieuw album  à la Slammer nu, of tijdens de presentatie van de live DVD die is opgenomen in Studio62. Of wellicht weer tijdens een reünie. Whatever. Laten we in ieder geval afspreken; nog voor 2013!

 

 

 

 

++++++++++++++++

 

++++ Woensdag, 11 augustus 2010 - By Shaggy ::

Net terug uit Zweden en ik wordt alweer gestrikt om jullie via deze weg van het heugelijke feit op de hoogte te stellen dat we gevraagd zijn om volgende week tijdens de Helderse visbuurtweek een optreden te doen. Alles in het kader van de Visbuurt die zoals bekend 200 jaar bestaat. Inderdaad, net nog ietsje ouwer dan wij, dus. Leuk!
Groot feest en voor ons het eerste Open Air optreden in jaren, op een groot podium pal voor de kerk in de Nieuwstraat. Helaas zijn nog niet alle Slammers terug van vakantie, maar als het meezit kunnen we nog net een keer repeteren om het luie vakantiezweet er uit te spelen en de machine weer op stoom te krijgen. Moet lukken.

Dus: Donderdag 19 augustus, om een uur of negen is de aftrap (maar kom iets eerder want er speelt ook nog een band voor ons), we zullen zeker een uur spelen, maar wie weet; als het gezellig is, wel langer. Dus trek je Slammer-shirt uit de kast (iets anders leuks is ook goed) en we zien je daar!

+++++++++++++++++

 

++++ Woensdag, 23 juni 2010 - By Shaggy ::

Vorige week voor het eerst sinds maart weer bij elkaar gekomen om te repeteren voor Minirock. Met nog een weekje te gaan voor het festival zijn we daar niks te vroeg mee, maar het is tegenwoordig niet eenvoudig om alle vier de slammers in een en dezelfde ruimte bij elkaar te drijven. Maakt niet uit, gesterkt door de bakkies koffie en potten bier van Ome Gerrit pakten we de draad snel op. Met de blaren op de vingers als gevolg, dat wel, maar we weten gelukkig nog steeds hoe het moet. Voordeel voor ons is ook dat er deze keer geen gedoe is met filmpjes, stunts, dvd opnames en andere tijdverslindende randverschijnselen, maar we gaan lekker vrijuit spelen en ongegeneerd een uur knallen à la Slammer. Minirock gaat gewoon een feestje worden, zoals altijd. Veel leuke bands, met de nadruk op Soul & Funk dit jaar, gezelligheid, drukte, bekende gezichten, even geen wk voetbal, maar wel bier en, het ziet er naar uit, ook nog mooi weer. Mr Slammer staat om half negen sharp geprogrammeerd, dat je 't weet...
Voor Mr Slammer een terugkeer op het festival na heel wat jaartjes, trouwens. In 1998 stonden we daar ooit op de allereerste editie als slotact. Een van de laatste optredens die we deden, de band was toen al bezig uit elkaar te vallen... ik weet zeker dat echt niemand van ons toen verwacht had dat we er 12 jaar later samen weer zouden staan.

Voor wie zich wat dat betreft afvraagt hoe dit optreden te plaatsen: is het nog steeds een afsluiting? Een toegift? Een nieuwe start? Nou, onderling zijn we daar ook nog steeds niet uit.

En who cares. We hebben er weer lol in en zolang dat het geval is schuiven we de conclusie lekker voor ons uit.

No Sleep till Minirock! Zie jullie daar.

+++++++++++++++++++++++++++++

 

++++ Donderdag, 22 april 2010 - By Freeze ::

Nooit meer Mr. Slammer?!


Ruim zes weken geleden viel definitief het doek voor Mr. Slammer. Er was een reünieconcert voor nodig om ruim twaalf jaar nadien het hoofdstuk goed af te kunnen sluiten. Nooit meer Mr. Slammer, nooit meer die bewuste vier in deze samenstelling. Geen psychotherapy en slapenloze nachten. Het is goed zo.
Met een goede opkomst, fans van het eerste uur, zorgvuldige voor deze comeback bewaarde Slammer-shirts, enthousiaste feedback vanuit de zaal, tevreden drinkers, een gezellige after-slamparty en lovende kritieken was al die moeite niet voor niets geweest. We zouden het zo weer overdoen...


Dus doen we dat ook! En waarom ook eigenlijk niet? Het was leuk en wat leuk is moet leuk blijven! Dus voor de laatste keer alle principes overboord, rock 'n roll, wat kan ons het schelen, we gaan nog even door. Vandaar dat Mr. Slammer op donderdag 1 juli om 21:45 uur geprogrammeerd staat in de line-up van het Minirock festival op het terrein van ´s Heeren Loo te Julianadorp. Dat wordt dus weer ouderwets vuurwerk! Zorg dat je geen seconde mist.

Live DVD
Maar er is meer goeds te melden. Het reünieconcert is digitaal op meerdere sporen opgenomen en met professionele filmcamera´s vastgelegd. Op dit moment wordt de soundtrack digitaal bewerkt en ligt het beeldmateriaal op de videomontagetafel. Een tijdrovende klus. Met name voor Ben en Ron die met de pre-productiefase zijn gemoeid. Maar het eindresultaat beloofd dan ook een kwalitatief goede DVD te worden dat mogelijk ook weer met een live optreden gepresenteerd zal worden. Wanneer? Daar komen we op terug, eerst maar even Minirock ;-)

Yep, het feestje gaat nog even door...


++++++++++++++++

++++ Woensdag, 17 maart 2010 - By Shaggy ::

Het zit er op. En het is de moeite driedubbel waard geweest. Alleen al de opkomst was meer dan we hadden durven hopen. Studio 62 rekende op 50, wij op 100 bezoekers, stiekem hoopten we allemaal op 200. Het waren er uiteindelijk ruim driehonderd. Volle zaal dus, en niet alleen uit Den Helder, maar ik heb ook mensen uit bijv. Haarlem, Amsterdam en Almere gesproken. Oud-manager Frank kwam zelfs helemaal over uit St Louis. Er was applaus, er werd luidkeels meegezongen, geheadbanged en gelachen. Ik geloof dat iedereen zaterdagavond een topavond heeft gehad.
Daar gingen we voor. Want je kunt met z'n vieren nog zo graag willen, zonder publiek ben je nergens. De spannendste vraag bleef dan ook: zaten er anno 2010 nog mensen op een reünie van Mr Slammer te wachten? Ik denk dat we die vraag na afgelopen zaterdag wel met een volmondig ja kunnen beantwoorden. Voor ons een onvergetelijke dag, een Mr Slammer reünie waardig.

Want, zoals uit alle blogs misschien wel is gebleken, het was een pittige onderneming. In krap drie maanden een heel repertoire opnieuw leren spelen, een website, complete videoproducties en een volledige, bijna twee uur durende show uit de grond stampen, die je ook nog eens op dvd en 16 sporen wil opnemen, is geen makkie voor vier inmiddels op respectabele leeftijd zijnde muzikanten met overdag drukke banen en jonge gezinnen. Dat weerhield ons er overigens in het geheel niet van om als vanouds over elkaar heen te buitelen met waanzinnige ideeën, soms alles vierdubbel te doen, we vaak flink ruzieden over de te volgen koers, maar vooral gelachen en plezier gehad hebben: het was allemaal alsof we ons via een timewarp plotseling vijftien jaar terug in de tijd bevonden. We waren griezelig weinig veranderd.

Wat we wel al snel beseften: alleen konden we het niet. Maar als we over een talent beschikken dan is het wel het weten te vinden van de juiste mensen: Leffert Klok, Paul Hartland, Ruud van Egmond, Martin Bommel, Marco Brondsema, Marcel van Dijk, Peter de Bock, 'Ome' Gerrit Wellerdieck, Paul Haenen, Peter Dassen, Marjolein Jongstra, de Ballenjongens en de heren en dame van TheAlternation bleken de rotsen in de Slammer branding. Een voorrecht om zulke bekwame, enthousiaste mensen om je heen te hebben die niet alleen precies weten wat ze doen, maar waar je ook blindelings op kunt vertrouwen en die de rust wisten te bewaren als wij het door de bomen het bos niet meer zagen. Daarnaast nog de mensen en bedrijven die er in geloofden en ons vaak belangeloos steunden: Theo en Peter van Studio 62, CBM printing, AVEQ groep, Music Plaza, DSL en Clock Studio's.
Thanks guys, zonder jullie was het never nooit gelukt!

En wat nu? vragen een hoop mensen. Gaan we door? Nou ja, we hebben nog een DVD van het concert die nog heel wat werk kost voor die helemaal af is, geen idee hoe lang dat gaat duren.
Maar daarna? We weten het nog niet. We zullen zeker niet meer in een klein busje stad en land afreizen op weg naar eeuwige roem, die tijd hebben we gehad en daar zitten we ook niet meer op te wachten. Aan de andere kant hebben we de afgelopen maanden ontzettend veel plezier gehad met z'n vieren en, gezien de opkomst en het enthousiasme van jullie zaterdagavond, moeten we ons toch nog maar eens achter de oren krabben of we het hier definitief bij laten. Maar als we nog iets doen moet het om een verdomd goeie reden zijn.
We gaan eerst maar eens fijn nagenieten van afgelopen zaterdag en we slapen er nog een paar nachtjes over. Bij Mr Slammer is alles mogelijk.
 

+++++++++++++++++++++
 

++++ Zaterdag, 27 februari 2010 - By Freeze ::

Mr. Slammer VideoBlog part II+++++++++++++++++++

 

++++ Vrijdag, 19 februari 2010 - By Shaggie ::

Voorbereidingen voor het concert zijn in volle gang. Op dit moment zijn we er allevier zo'n beetje iedere dag mee bezig, want zoals bekend houden we niet van halve maatregelen. Niet alleen muzikaal begint de show vaste vorm te krijgen (alleen deze week al drie keer oefenen), maar ook gingen we afgelopen zondag bij studio 62 langs om onder het genot van de nodige bieren het een en ander door te spreken. Want er komt heel wat bij kijken; licht, geluid, videobeelden, het samenstellen van een goede crew, promotie-activiteiten en een paar hele leuke verrassingen... bovendien kijken we wat er mogelijk is wat betreft opnames, want (primeurtje!) we zijn van plan een dvd van het optreden te maken!


Tussen de bedrijven door nog even kennisgemaakt met de jonge honden van TheAlternation en hebben we niemand minder dan DJ Dassen voor de afterparty weten te strikken. Kortom; we komen de avond wel door met z'n allen.
Ook moet gezegd worden dat het geweldig is dat we ontzettend veel medewerking krijgen, vaak zelfs uit onverwachte hoek. Mede daardoor hebben we nu eindelijk ook een antwoord op de meest gestelde vraag van de afgelopen maanden: wat word de entreeprijs? Antwoord: niks.


Want dankzij alle belangeloze hulp en medewerking en door heel veel zelf te doen is het mogelijk om de avond gratis te houden, er zal dus geen entree worden gevraagd. We hopen dat jullie allemaal komen -zowel de 'Oude Garde' als nieuwe gezichten-, maar kom alsjeblieft op tijd want Studio 62 heeft maar een relatief beperkte capaciteit, en vol is vol.

Alles bij elkaar een behoorlijke onderneming, met natuurlijk weer veel meer werk dan we van tevoren hadden bedacht. Dondert niet. We hebben er lol in en we houden wel van een uitdaging. En het gaat lukken, alle stukjes van de puzzle beginnen op hun plaats te vallen.

++++++++++++++++++++++


++++ Woensdag, 3 februari 2010 - By BamBam per sms ::

Daar gaan we weer... twee uur in de trein van Den Haag naar Den Helder... vannacht weer slapen op een luchtbed bij mijn broertje en dan weer twee uur terug. Nooit gedacht dat ik na 10 jaar absent geweest te zijn nog zo vaak in zo'n kort tijdsbestek terug zou keren in mijn geboortestad. Het enige dat me zolang daar heeft gehouden is de muziek en gek genoeg doet diezelfde muziek me terugkeren. Maar het is dan ook een verdomd lekker gevoel om weer met de jongens te spelen waarmee ik zoveel heb meegemaakt. Knallen bij ome Gerrit op de oostoever met de beste koffie ter wereld (vind hoofdzakelijk hij zelf). Het voelt,ruikt en klinkt zoals onze eigen vertrouwde bunker... maar toch anders. Met hart en ziel werken we naar een hele fijne afsluiting van een tijdperk. En dat wordt 't (vinden hoofdzakelijk wij zelf), we klinken,spelen en rocken als nooit tevoren en ik kan dan ook bijna niet wachten tot het moment dat we losgelaten worden.
Maar eerst nog een hoop geregel en gedoe, want zoals 't een goede slammer past doen we niets half, maar alles dubbel. Welke GEK zou hier nog aan beginnen? Wij dus....en waarom? Omdat 't moet... for the love of music.
Zo....station Den Helder...ik mag eruit....nog 5 weken...

 

+ + + + + + + + + + + + + + + + +

 

++++ Zaterdag, 30 januari 2010 - By Freeze ::

Mr. Slammer VideoBlog part I

 

 

++++++++++++++


++++ Zaterdag, 16 januari 2010 - By Shaggy ::

Update van het Slamfront: we zijn een paar maanden onderweg en ik schat dat we nu zo'n twintig nummers onder de knie hebben. Nou ja, zo'n beetje. Nummers die je elf jaar niet meer gespeeld hebt opnieuw uitzoeken is toch lastiger dan je denkt, om nog maar te zwijgen van de energie die nodig is om straks zo'n anderhalf uur non-stop als vanouds te kunnen knallen... Nou ja, nog twee maanden de tijd om vingers, keeltjes en de rest van de oude karkassen weer topfit te krijgen .
Dankzij de onvermijdelijke feestdagen en de nodige incidentjes (een ingesneeuwde Stuyf, een nekblessure voor Peter opgelopen in Brussel en zelfs een aanrijding tussen mijn auto en die van Peter (de mijne won) liggen we wat achter op schema, maar dat gaan we de aankomende weken zeker goed maken. Verder dit weekend een fotoshoot met Peter de Bock, zodat we ook ons eens zo beruchte mediaoffensief in stelling kunnen gaan brengen: posters, flyers, persberichten, interviews, enz.

Kortom: U hoort nog van ons.

Oh ja, alvast een paar fotootjes van de Slammers anno 2009 (met dank aan fotograaf Ome Gerrit van Music Plaza!):

Fijn weekend, allemaal!

++++++++++++++++++


++++ Dinsdag, 5 januari 2010 - By Freeze ::

Mr. Slammer als naslagwerk 

Vraag het aan Leo Blokhuis, één van de grootste experts op het gebied van de popmuziek, Pinkpop organisator Jan Smeets, de bekendste saxofonist van Nederland Hans Dulfer, KRO’s presentator Marc Stakenburg, de Nederlandse acteur en tv-presentator Danny Rook, de leden van Golden Earring, Gruppo Sportivo voorman Hans van den Burg, Anouk Teeuwe of dhr. -Ik hoor mijzelf graag praten- Jan Douwe Kroeske. Vraag ze naar Mr. Slammer en zij zullen het ongetwijfeld kennen.

Toch vreemd dat Mr. Slammer geen enkele keer voorkomt in de annalen van het Nederlands poparchief? Daar kwam ik achter na een stukje research, ik had op dat moment overduidelijk geen reet beters te doen. Een vraag over Mr. Slammer zou niet misstaan in de muziekquiz TOP2000 A GO GO van Leo Blokhuis die plaatsvind op 27 februari 2010 in schouwburg de Kampanje te Den Helder.

Zelfs de Oor-encyclopedie uit 1994, 95 en 96 er nog maar eens op nageslagen. Destijds misschien overheen gelezen, je weet het maar nooit. Maar tevergeefs. Toch gek, want je zou denken dat de Nederlandse Pop - archieven een kloppend beeld zou moeten schetsen van de Nederlandse pophistorie.

 Want hoe je het ook went of keert; al was Mr. Slammer - landelijke gezien - dan wel geen mega grote naam, met het album ‘The X-Generation’ en een twee jarige tournee als supportact van Golden Earring heeft het toch een bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dus -wat mij betreft tenminste- noemenswaardig genoeg voor het nationale pop archief. Maar ook daar kon ik niks terugvinden.  

 Tot ik stuitte op een stoffig landscape boekje dat verscholen zat tussen mijn collectie Joop Klepzeikerds. Het was een troost te mogen lezen dat de Helderse geschiedsauteur en LOS radiopresentator Marinus Vermooten ons in zijn naslagwerk wel had vereeuwigd.  

Hij was het die Mr. Slammer serieus genoeg vond om geschiedenis te schrijven en gaf het een bestemming in zijn boek ‘Den Helder Entertainment’. Hij was het echter ook die de verkeerde foto - van een andere band - boven de passage rond Mr. Slammer plaatste en de namen van de bandleden husselde met die van een andere formatie. Maar de echte kenner zal daar ongetwijfeld doorheen prikken.

Toch maar weer m’n Joop Klepzeikerds voor de 388ste keer gelezen. Blijft leuk, rock ’n roll!

++++++++++++